Objavljeno: 02. September 2008 13:33 Naslov sporočila: Pomoč začetnik
Torej odločil sem se da bi se bolj zares začel ukvarja ti s digitalnem fotografiranjem. Naj povem da se že nekaj let ukvarjam s tem toda bolj amatersko saj nimam fotoaparata. Zdaj pa me zanima katiri fotoaparat bi mi prporočali za začetek. Je kakšen rabljen uredu.
Objavljeno: 02. September 2008 14:22 Naslov sporočila:
Čakaj, najprej praviš, da se ukvarjaš amatersko s fotografiranjem, a nimaš fotoaparata (?), nato praviš, da si uporabljal Olympusa C500, v oglasu, kjer ga prodajaš, pa praviš, da je bil uporabljen 2x.
??
Objavljeno: 03. September 2008 06:23 Naslov sporočila:
Da nebom odpiralo nove teme vas bom kar tukaj vprašal odločil sem se za nikon f80 zdaj pa me zanima ali je ta fotoaparat uredu in če, je primiren za začetnika. in katir objktiv naj kupim (slikal bi naravo , živali in pa Rally dirke)
Objavljeno: 03. September 2008 11:08 Naslov sporočila:
Če že ravno kupuješ tak aparat bi ti bolj priporočil nikon d80, ker je cenejši, ima večji LCD, več Mpx. (vendar tega verjetno ne potrebuješ), pa še lažje ga boš dobil(sploh novega).
Jest bi raje uzel d80, sploh zaradi lcd-ja.
Najbolje pa da si to malo pogledas na netu kkšne prrimerjave al pa teste pa boš sam najbolje vedel.
LP, Luka
Pridružen/-a: May 11, 2004 Odg: 2217 Kraj: Ljubljana
Objavljeno: 03. September 2008 12:14 Naslov sporočila:
D70 je dost fajn aparat, sploh za začetek, čeprav je že v letih, rabljenega dobiš na bolhi že za 250 €
Objektiva...recimo Nikon 18-70 in 70-300 VR,
za živali in Rally bi sicer bolj pasal 70-200 in kak do 500 mm za živali, ampak to je najbrž že preveč za začetek.
Objavljeno: 05. September 2008 11:01 Naslov sporočila:
zaj odvisno kaj bi rad mel za ta denar, samo body al kak kit objektiv še zraven, al bi si pa posebej še kupil objektiv.
Torej maš od canona 350-450, pentaxa 200, nikona 70,80 itd... Odvisno kolk bi rad dal, in kaj hočeš od aparata, objektivov.
Moj nasvet je, da kupiš nekaj najcenejšega, in potem ugotoviš kaj pogrešaš, kaj bi rad boljše.
Objavljeno: 06. September 2008 19:03 Naslov sporočila:
Jaz uporabljam 450D od konca maja dalje in sem zelo zadovoljen z njim. Mnogi imajo pripombe čez grip, a meni dobro sede v roko, z dodatnim battery gripom je pa sploh super. V menijih se hitro znajdeš, sicer pa lahko sam ustvariš svoj quick menu. Za začetnika, boš verjetno imel povsem dovolj dober aparat.
Kar se pa objektivov tiče imaš pa potem prosto izbiro. Kit objektiv je pač ceni primeren, a se da tudi z njim posneti dobro fotografijo.
Priporočam, da ga prej preizkusiš, če imaš to možnost. Jaz sem vprašal po izposoji v trgovini, kjer so mi ga "odstopili" za dve uri, seveda ob plačilu kavcije, poleg tega je bil z menoj eden izmed prodajalcev, ki me je še dodatno poučil o samem aparatu. A vendarle, sem aparat kasneje kupil tu, na SF skupincu
Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas Pojdi na stran 1, 2Naslednja
Stran 1 od 2
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu