Slo-Foto.net :: Poglej temo - Pomoč začetnik
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   Tvoj profilTvoj profil   Prijava za pregled ZSPrijava za pregled ZS   PrijavaPrijava 

Pomoč začetnik
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja

Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Nakup
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
Mistery
Član/-ica

Pridružen/-a: Sep 02, 2008
Odg: 13

PrispevekObjavljeno: 02. September 2008 13:33    Naslov sporočila: Pomoč začetnik Odgovori s citatom

Torej odločil sem se da bi se bolj zares začel ukvarja ti s digitalnem fotografiranjem. Naj povem da se že nekaj let ukvarjam s tem toda bolj amatersko saj nimam fotoaparata. Zdaj pa me zanima katiri fotoaparat bi mi prporočali za začetek. Je kakšen rabljen uredu.

Zdaj sm slikal s temle http://www.photographyblog.com/reviews_olympus_c500.php toda, rad bi kaj bol resnega.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
dlicen
Član/-ica

Pridružen/-a: Sep 29, 2006
Odg: 136

PrispevekObjavljeno: 02. September 2008 14:22    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Čakaj, najprej praviš, da se ukvarjaš amatersko s fotografiranjem, a nimaš fotoaparata (?), nato praviš, da si uporabljal Olympusa C500, v oglasu, kjer ga prodajaš, pa praviš, da je bil uporabljen 2x.
??
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Mistery
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 02. September 2008 14:30    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja tega sem dobil zraven računalnika ki sem ga kupil. Prej pa sem imel tegale http://www.digitalius.eu/media/images/canon_powershot_a470_grau_big.jpg Zdaj pa bi kupil nekaj bol resnega.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Mistery
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 03. September 2008 06:23    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da nebom odpiralo nove teme vas bom kar tukaj vprašal odločil sem se za nikon f80 zdaj pa me zanima ali je ta fotoaparat uredu in če, je primiren za začetnika. in katir objktiv naj kupim (slikal bi naravo , živali in pa Rally dirke)
Nazaj na vrh
Nikio
Član/-ica

Pridružen/-a: Oct 21, 2005
Odg: 770

PrispevekObjavljeno: 03. September 2008 08:26    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Brez zamere, ampak takih tem je tle vsaj milijon... malo pobrskaj pa potem bolj konkretno vprašaj.
Alien
Član/-ica

Pridružen/-a: May 04, 2004
Odg: 554
Kraj: Zemlja

PrispevekObjavljeno: 03. September 2008 09:18    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Mistery je napisal/a:
odločil sem se za nikon f80

Na film misliš slikat?
Nazaj na vrh
lukas123
Član/-ica

Pridružen/-a: Jun 27, 2008
Odg: 121

PrispevekObjavljeno: 03. September 2008 10:45    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kje pa si zdej najdu ta aparat med vso to izbiro ki jo imaš???
Nazaj na vrh
Mistery
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 03. September 2008 10:49    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se opravičujem ker, sem narobe napisal mislil sem Nikon D70.
Nazaj na vrh
lukas123
Član/-ica

Pridružen/-a: Jun 27, 2008
Odg: 121

PrispevekObjavljeno: 03. September 2008 11:08    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Če že ravno kupuješ tak aparat bi ti bolj priporočil nikon d80, ker je cenejši, ima večji LCD, več Mpx. (vendar tega verjetno ne potrebuješ), pa še lažje ga boš dobil(sploh novega).
Jest bi raje uzel d80, sploh zaradi lcd-ja.
Najbolje pa da si to malo pogledas na netu kkšne prrimerjave al pa teste pa boš sam najbolje vedel.
LP, Luka
Nazaj na vrh
misfits
Član/-ica

Pridružen/-a: May 11, 2004
Odg: 2217
Kraj: Ljubljana

PrispevekObjavljeno: 03. September 2008 12:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

D70 je dost fajn aparat, sploh za začetek, čeprav je že v letih, rabljenega dobiš na bolhi že za 250 €
Objektiva...recimo Nikon 18-70 in 70-300 VR,
za živali in Rally bi sicer bolj pasal 70-200 in kak do 500 mm za živali, ampak to je najbrž že preveč za začetek.
Nazaj na vrh
Mistery
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 05. September 2008 10:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No ker sem dobil se nekaj financ od starsev. bi sedaj kupil nekaj drugega za 700-800€ kaj priporočate gledam pa firmi Canon in pa Nikon.
Nazaj na vrh
gapy
Član/-ica

Pridružen/-a: Aug 25, 2008
Odg: 6

PrispevekObjavljeno: 05. September 2008 11:01    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zaj odvisno kaj bi rad mel za ta denar, samo body al kak kit objektiv še zraven, al bi si pa posebej še kupil objektiv.
Torej maš od canona 350-450, pentaxa 200, nikona 70,80 itd... Odvisno kolk bi rad dal, in kaj hočeš od aparata, objektivov.

Moj nasvet je, da kupiš nekaj najcenejšega, in potem ugotoviš kaj pogrešaš, kaj bi rad boljše.
Nazaj na vrh
Mistery
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 05. September 2008 11:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

rad bi boy+ objektiv
sem pa gledal te canon 400 pa 450 in se mi zdita kr uredu.
Nazaj na vrh
Mistery
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 06. September 2008 14:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No sem se odločil za Canon EOS 450D. Ima kdo izkušne z njim.
Nazaj na vrh
sixtoo
Član/-ica

Pridružen/-a: Feb 27, 2006
Odg: 50

PrispevekObjavljeno: 06. September 2008 19:03    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Jaz uporabljam 450D od konca maja dalje in sem zelo zadovoljen z njim. Mnogi imajo pripombe čez grip, a meni dobro sede v roko, z dodatnim battery gripom je pa sploh super. V menijih se hitro znajdeš, sicer pa lahko sam ustvariš svoj quick menu. Za začetnika, boš verjetno imel povsem dovolj dober aparat.
Kar se pa objektivov tiče imaš pa potem prosto izbiro. Kit objektiv je pač ceni primeren, a se da tudi z njim posneti dobro fotografijo.

Priporočam, da ga prej preizkusiš, če imaš to možnost. Jaz sem vprašal po izposoji v trgovini, kjer so mi ga "odstopili" za dve uri, seveda ob plačilu kavcije, poleg tega je bil z menoj eden izmed prodajalcev, ki me je še dodatno poučil o samem aparatu. A vendarle, sem aparat kasneje kupil tu, na SF skupincu grin
Nazaj na vrh
mato02
Član/-ica

Pridružen/-a: Sep 05, 2008

PrispevekObjavljeno: 07. September 2008 23:14    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zanima me kakšne so slike direkt iz aparata a jih je potrebn še kej obdelvat
Nazaj na vrh
sixtoo
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 07. September 2008 23:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

zadeva zgleda nekako takole. 450D + Tamron 11-18

Takole pa izgleda s kit objektivom 18-55 IS

Da se da pa zadevo obdelat do neprepoznavnosti, pa je tako vsem jasno smile
Nazaj na vrh
Mistery
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 08. September 2008 10:40    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

No naj se pohvalim sem novi lastnik Canona 450D:) in stvarca me je zelo super.Zraven sem kupil es objektiv 70-200

Nazadnje urejal/a Mistery 08. September 2008 11:52; skupaj popravljeno 2 krat
Nazaj na vrh
sixtoo
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 08. September 2008 10:44    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Cacon? pečen? starca? biggrin se vidi, da se treseš od navdušenja biggrin

70-200 si vzel od canona al od sigme? v vsakem primeru boš naredil nek test, ane? grin
Nazaj na vrh
Mistery
Član/-ica

PrispevekObjavljeno: 08. September 2008 11:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Se opravičujem kr smmal na robre prebrau objektiv je tale Sigma 55-200mm F4-5.6 DC.

Ja mal so se mi pa res tresle:)
Nazaj na vrh
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    Slo-Foto.net forum -> Nakup Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Stran 1 od 2

Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu